Cena |
130 Kč s DPH |
EAN kód | 8594011950017 |
Katalogové č. | 1019 |
Dostupnost | Skladem |
video-návod |
Tenderizer GURMÁN - strojek pro křehké a jemné maso.Návod na sestavení strojku v obrazové příloze.
Plátek masa uřízneme vždy vyšší, pokapeme olejem a okořeníme. Doporučujeme použít koření Kotányi na vepřové nebo hovězí pečeně. Strojek uchopíme oběma rukama a mírně vtlačujeme do masa. Ostré nože prořezávají a zkracují vlákna, koření zasekávají dovnitř masa, kde zanechávají "komůrky", v kterých se usazuje šťáva. Maso tak zůstává jemné ,křehké a plné šťávy. Strojkem přejedem podélně a příčně. Druhou stranu naplátkovaného masa již nekořeníme a stejným způsobem zpracujeme. Takto zpracujeme všechny druhy mas. Hovězí maso na plátky či na guláš, vepřové, králičí, kuřecí, krůtí i pro přípravu čínských jídel.
Kdo rádi grilujete,náš recept:
Silnější plátek vepřové krkovice z jedné strany nakořeníme(opět doporučuji směsi KOTANYI)
a oběma rukama dle návodu orazítkujeme.Otočíme .Z druhé strany maso orazítkujeme a použijeme třítko na česnek s kterým si připravíme nejjemnější česnekovou kašičku.
Česnekem maso potřeme,česnek se dostává do prořezaných komůrek.
Každý má jistě svojí vyzkoušenou marinádu,ale zkuste takto upravené maso potřít majonézou.
Dejte do mikrotenového sáčku vložte do menší nádoby a maso zatěžkejte,třeba lahví od vína.
Věřte,že 6 hodin stačí.Maso vyndáte,setřete majonézu a dejte na gril.Z alobalu udělejte stříšku
přihnutím alobalu cca 15 cm vysokou,tím zvýšíte teplotu grilování.
Při čištění strojku stlačíme pohyblivou část a celý vnitřek vyjmeme. Opláchneme běžnými saponátovými prostředky.
Návod na rozebrání a sestavení strojku najdete v obrazové příloze.
pro kompotované ovoce , fermentovanou zeleninu i utopence z buřtů
stranová škrabka s pilkovým ostřím pro pravou i levou ruku, oloupe brambory,jablka,kivy,rajčata,mrkev
NovinkaMřížkový váleček pro nazdobení vrchního plátu těsta na šátečky a cukroví.
Video