Cena |
40 Kč s DPH |
EAN kód | 8594011953292 |
Katalogové č. | 1079 |
Dostupnost | Skladem |
Propichovač vajec aby vajíčko při vaření neprasklo. |
Aby vajíčko při vaření neprasklo.
Natočením víčka odblokujete propichovač.Viz obrázek.
Nasaďte vajíčko širší stranou na misku a stlačte.
Vyjede jehla, která propíchne skořápku i vaječnou blanku se vzduchovou bublinou( která při vaření zapříčiní prasknutí vajíčka).Zabráníte tak prasknutím vajíčka.
Po použití otočte opět víčkem propichovače a zablokujte pohyb horního víčka, aby jehla při stlačení opět nevyjela.
Také tak vaříte vajíčka?
Vajíčka uchováváme v ledničce špičkou dolů (vzduchová bublina je nahoře).
Nechte vajíčko min. hodinu z lednice vydýchat na kuchyňskou teplotu.
Před vařením vajíčka omyjeme.
Propichovačem propíchneme skořápku a blanku v širším konci.
Do kastrůlku dáme vajíčka a studenou vodou dolijeme cirka 1 cm nad vajíčka. Na větším plameni přivedeme do varu. Jak se začne voda vařit, ubereme teplotu a necháme jen probublávat.
Pro vajíčka naměkko a nahniličko jsou nejlepší vajíčka domácí a čerstvá.
I když jde špička špatně oloupat, žloutek stojí zato.
Nastavíme čas na kuchyňské minutce a pohlídáme si cinknutí.
Vajíčko naměkko- (měkký bílek i žloutek) 2-3 min a ochladíme ve studené vodě.
Vajíčko nahniličko-(tuhý bílek, táhlý žloutek) 4 min a ochladíme ve studené vodě.
Při vaření vajíček natvrdo použijeme vajíčka min.7 dní odleželá,jinak jdou špatně oloupat.
Vajíčko natvrdo - (tuhý bílek, žloutek uprostřed matlavý) 8 min.
Vajíčko natvrdo - převařená ( na chlebíčky a saláty) -10 min.
Návody platí pro standardní velikost vajec.
Vejce natvrdo po uvaření dejte ihned schladit pod tekoucí studenou vodu .
Vajíčko z obou stran mírně oloupejte, zlehka po obvodu naklepejte (ještě lépe z obou stran silně foukněte) a pod tekoucí studenou vodou oloupejte.
Odstraňte vysunutím nýtek ze zadní strany obalu. Slouží jen na přichycení návodu.
Naše výrobky a videonávody najdete na našich stránkách www.reproplast.cz
pro kompotované ovoce , fermentovanou zeleninu i utopence z buřtů
stranová škrabka s pilkovým ostřím pro pravou i levou ruku, oloupe brambory,jablka,kivy,rajčata,mrkev
NovinkaMřížkový váleček pro nazdobení vrchního plátu těsta na šátečky a cukroví.
Video