Cena |
135 Kč s DPH |
EAN kód | 8594011950062 |
Katalogové č. | 1002f |
Dostupnost | Skladem |
video návod- sada průměr 6,8,10,18 cm |
Těsto rozválíme na plát o síle 3 - 4 mm. Spodní hranou formičky z těsta vykrojíme kolečko, které položíme na opačnou stranu formičky se zubatým okrajem a do středu vložíme náplň. Vytvarování provedeme sklopením půlkruhů tvořítka proti sobě, mírným tlakem uzavřeme a vytlačené těsto setřeme prstem. Po rozevření tvořítka výrobek vyjmeme a umístíme na pečící fólii (kat. č. 1156).
Formičky o průměru 18 cm používáme hlavně na těsta kynutá, která plníme větším ovocem (rozčtvrcené meruňky, broskve, švestky), ale i pizzové náplně, vhodné jsou i smažené houby. Doporučujeme podusit zelí s uzeným masem a upečeme si tzv. "Zelňáky".
Formičky o průměru 10 cm používáme na listové těsto, plníme marmeládou (vždy přidejte nastrouhané piškoty, marmeláda pak při pečení z výrobku nevytéká), tvarohem, ale i špenátem a pod., doporučujeme zapéci koktejlový párek na "Párek v těstíčku".
Formičky o průměru 8 cm používáme na bramborové taštičky, případně linecká a tvarohová těsta.
Formičky o průměru 6 cm používáme na vánoční cukroví (doporučujeme naplnit strouhanými ořechy s medem apod.), ravioly, pelmeně (plníme brynzou nebo masovými náplněmi).
Takto si zhotovíme i "brontosaura". Vykrojený šáteček položíme na plech nebo pečící fólii, zvedneme na bříško, stlačíme nožičky a takto upečeme. Očíčka vytvoříme z hrozinek, které přilepíme rozehřátou čokoládou a hřbet polijeme čokoládovou polevou.
pro kompotované ovoce , fermentovanou zeleninu i utopence z buřtů
stranová škrabka s pilkovým ostřím pro pravou i levou ruku, oloupe brambory,jablka,kivy,rajčata,mrkev
NovinkaMřížkový váleček pro nazdobení vrchního plátu těsta na šátečky a cukroví.
Video