Cena |
55 Kč s DPH |
EAN kód | 8594011951663 |
Katalogové č. | 1235 |
Dostupnost | Skladem |
VIDEONÁVOD ZDE |
Stlačovací pružina na zelí a rychlokvašenou zeleninu-PICKLES.
Návod který doporučujeme:
Škrabkou Piraňa nakrouháme polovinu hlávky zelí,přidáme rovnou kávovou lžičku soli a drceným kmínem lehce prosypeme.Vše promícháme.Postupně plníme do sklenice 0,7 l a každou vrstvu vždy pevně stlačíme až po krček sklenice.
Vložíme stlačovací pružinu a otočným víčkem uzavřeme.Tlak pružiny začne vytlačovat vzduchové bublinky a vytlačovat zelnou šťávu.Necháme působit min.7 dní při kuchyňské teplotě.Bude-li zakvašená zelenina dle Vašich představ,sklenici vložte do lednice.
Dále můžete dochutit citronem,solí př.cukrem.
Jezte zelí i kvašené,má hodně vitamínů a budete zdraví !!!!!!!!!!!!!!!
Jistě zde využijete při přípravě i svojí fantazii,jako je přidání mrkve,papriky,ředkvičky,křenu,feferonky,kapie a pod.
Na opravdu jemné strouhání použijte
struhadlo TYGR
http://reproplast.cz/detail-struhadlo-tygr.html?_ID=17112010165837&rozbaleno=
Předem děkuji za Vaše podněty.
Milan Koudelka Cheb
Kysané zelí
Obsah vitamínu C je v kysaném zelí dokonce vyšší než v čerstvém, což je důsledkem činností bakterií mléčného kvašení. Již 200 g kysaného zelí pokryje u člověka denní potřebu vitamínu C. Kromě toho při kvašení vznikající kyselina mléčná je nejenom chuťově lahodná, ale také velice zdravá. Zelí působí také proti depresím a obsah vitamínu B 12 je dobrý pro nervovou soustavu.
Vysoké množství vitamínu C zvyšuje imunitu a je velice potřebný ke tvorbě hormonů. Tyto dva vitamíny ale nejsou jediné, v kysaném zelí najdeme také draslík, železo, vápník a zinek.
Při mléčném kvašení vytvoří mléčné bakterie z cukru, který je v zelenině obsažen, kyselinu mléčnou, která má částečnou konzervační schopnost. Mléčné bakterie kvasí při teplotách nad 20 °C. Jejich činnost může být podpořena přidáním malého množství syrovátky či mléka na začátku kvašení. Mléčná kvašená zelenina je velice výživná pro lidský organismus.
Nezapomeňte na bylinky......křen posiluje funkci tlustého střeva
kopr urychluje činnost tlustého střeva
odšroubujete víčka PET lahví, povolíte víčka TWIST, otevřete korunkové uzávěry i plechovkové nápoje.
Novinkapro kompotované ovoce , fermentovanou zeleninu i utopence z buřtů
stranová škrabka s pilkovým ostřím pro pravou i levou ruku, oloupe brambory,jablka,kivy,rajčata,mrkev
NovinkaMřížkový váleček pro nazdobení vrchního plátu těsta na šátečky a cukroví.
Video